Lesopties - Cuban Salsa Company

 CSC LESOPBOUW

Welkom bij Cuban Salsa Company. Je hebt een unieke dansschool gevonden, want hier doen we het net iets anders. We werken met een speciale lesopbouw ontwikkeld door Melisa Bron: CSC Introductie, CSC Essentials, CSC Ontwikkeling, CSC Uitbreiding, CSC Verdieping en Cuban Salsa Crew.

Onze Essentials cursus duurt 1 jaar bestaande uit 4 blokken van elk 10 lessen. Tijdens dit jaar geven we je alle tools voor het leggen van een solide basis van de Cubaanse salsa. Als je na dit jaar álle essentiële Cubaanse danspassen en draaien onder de knie hebt, kun je instromen bij  CSC Ontwikkeling.

Bij Ontwikkeling ligt het tempo in de lessen een tandje hoger. We focussen naast salsa op andere dansstijlen die de Cubaanse salsa hebben gevormd en je dansstijl verrijken. Hoeveel tijd je nodig hebt om je dit eigen te maken verschilt per persoon. Elke cursus biedt wat nieuws en dit betekent dat je langere tijd in Ontwikkeling kan blijven. Het belangrijkste is dat je veel dansuren maakt en je geniet van de reis door Cuba. Als wij zien dat je alle verschillende Cubaanse stijlen goed beheerst, kun je instromen bij Uitbreiding.

Waar het bij Ontwikkeling gaat om het bouwen van fundament gaat het bij Uitbreiding om het samenbrengen van alle elementen van Essentials en Ontwikkeling. Tijdens Uitbreiding leer je de verbanden leggen die nodig zijn voor het creëren van jouw eigen Cubaanse Salsa stijl.

 “It’s not about the destination it’s about the journey.”

CSC Cuban Salsa Essentials

Met de door Melisa Bron samengestelde Cuban Salsa Essentials krijg je alle handvatten die nodig zijn om behalve het onthouden van figuren en passen ook echt Cubaans te leren dansen. Heb je alle CSC Cuban Salsa Essentials onder de knie dan kun je instromen naar CSC Ontwikkeling.

CSC Ontwikkeling

Het is nu tijd om jouw capaciteiten als salsadanser verder te gaan ontdekken. Denk aan nieuwe salsa  (Casino) draaien en Cubaanse ritmes, isolation & spinning techniques, salsa styling en het gebruik van jouw dansruimte.

CSC Uitbreiding

Tijdens de CSC Uitbreidingslessen is het tijd om de doelen die je tijdens de Cuban Salsa Essentials en Ontwikkelingslessen hebt behaald te gebruiken om jouw eigen salsastijl te creëren!