Over ons - Cuban Salsa Company

CUBAN SALSA CREW

Hieronder kun je meer over het team lezen, maar natuurlijk ontmoeten we je het liefst in het echt. Kom daarom zeker langs op onze eerste volgende open dag, of bij een van onze proeflessen.

Melisa Bron

Melisa Bron founder & docent 

Melisa groeide op met ouders die door het leven dansten. Letterlijk en figuurlijk, want zij runden de eerste Cubaanse dansschool in Amsterdam.

Omdat de dansschool begon aan huis viel Melisa wiegend in slaap onder het geroezemoes van de les en de klanken van de Cubaanse muziek. Vanaf haar twaalfde volgde Melisa dansles in Cuba.

Door haar jarenlange ervaring en kennis van de Cubaanse geschiedenis en muziek veranderen haar lessen in een reis door Cuba.

cuban-salsa-kyle

Kyle

Kyle kwam in 2018 voor het eerst in een van Melisa haar lessen. Zijn natuurlijke manier van bewegen en het oppakken van lesstof vielen meteen op.

Kyle groeide op met ouders die hem het dansen met de paplepel hebben ingegoten. Als zoon van twee fanatiek ballroom en latin dansende ouders zat Kyle 9 maanden swingend in de buik van zijn moeder.

salsa-cuban-emma

Emma

Emma kwam voor het eerst bij Melisa op les in 2018. Haar passie voor dans stak zij vanaf het begin niet onder stoelen of banken.  Door deze passie werd Emma al snel gevraagd om deel te worden van het CSC team.

Emma zat vanaf haar 12de op jazzballet en op haar 18de breidde Emma haar passie uit naar moderne dans totdat de Cubaanse dans op haar pad kwam!

logo

Ben jij ons nieuwe teamlid?

Melisa is altijd op zoek naar nieuw talent!

Iemand met passie voor dans en muziek die behalve zenden ook naar leerlingen en teamleden kan luisteren.

Teamleden van CSC blijven zich ontwikkelen en kunnen de kernwaarden van CSC met enthousiasme overbrengen op anderen.

Identiteit & kernwaarden

Cuban Salsa Company (CSC) is een salsa dansschool waar de focus ligt op ontwikkeling, acceptatie en verbinding. De dansschool biedt een huis voor iedereen die zich vooral wil ontwikkelen op het gebied van de Cubaanse dans. Op eigen tempo, want niet perfect is ook goed en fouten maken is oké! Alle leden kunnen zich ontwikkelen op het tempo dat bij hem of haar past. Accepteren dat het leren van dans een proces is en de mogelijkheid tot verdieping wanneer je dat zelf wilt. CSC staat daarnaast ook voor verbinding. Het verbinden van mensen met niet alleen de Cubaanse dans, maar ook met Cubaanse muziek(instrumenten), kunst en historie. Ook de verbinding tussen de leden staat centraal. CSC wil een huiselijk gevoel creëren waar leden na de salsalessen blijven om met elkaar gezellig iets te drinken of te netwerken. Mensen van verschillende achtergronden, culturen en dromen samenbrengen en gezamenlijk genieten van cultuur en dans, dat is waar CSC voor staat.

cuba_music