History Cuban Salsa Company - Cuban Salsa Company

History Cuban Salsa Company

Cuban Salsa Company vindt zijn oorsprong in Amsterdam, op de van Breestraat 183, pal achter het Concertgebouw. Hier groeide (eigenaresse) Melisa op. Haar ouders hadden een dansschool aan huis. De eerste Cubaanse dansschool in Amsterdam. Het was een plek die voor veel leden aanvoelde als thuiskomen. Melisa’s – gastvrije moeder Riet schonk de drankjes in en Melisa’s vader Ben leerde de leden de echte basis van de salsa.

Kleine Melisa viel elke avond in slaap met de klanken van de Cubaanse salsa muziek: zo is haar liefde en passie voor deze dans ontstaan. Ze begon al vroeg met dansen en haar liefde voor salsa zie je niet alleen terug in haar danscapaciteiten, maar ook in haar enthousiasme om het anderen te leren. Elk jaar reisde zij met haar ouders naar Cuba om zich alle Cubaanse dansstijlen eigen te maken. Haar passie en liefde voor lesgeven bracht haar vervolgens bij Emma en Kyle die beiden ook een belangrijke rol vervullen binnen Cuban Salsa Company.

cuba-salsa
historie-cuban
cuban-historie

‘’ Elke avond viel Melisa wiegend in slaap op de klanken van de Cubaanse muziek. De liefde voor salsa en de Cubaanse dans was geboren ’’